VENGER RAZOČARAO NAVIJAČE: Arsenal bez pojačanja

Premier League 2. sep 201519:33 > 20:22

Očekivala se bomba na kraju prelaznog roka na Emirejtsu. Nije odjeknula. Nije ni mesec dana pre toga, nije ni dva meseca ranije… Navijači Arsenala ne mogu da veruju da Arsen Venger nikoga nije doveo sem Petra Čeha. Jeste Čeh veliko pojačanje za Arsenal, ali navijači su imali veća očekivanja. Centralni bek, zadnji vezni, napadač… Niko nije došao i Arsenal je jedini klub iz pet najjačih evropskih liga koji nije kupio igrača u polju tokom letnjeg prelaznog roka!

„Novac nije problem. Želja za investiranjem postoji. Ali problem je dostupnost kvalitetnih igrača na tržištu. Pravih igrača koji predstavljaju prava pojačanja za velike klubove. Koji garantuju da će poboljšati ekipu. To vam je pokazala i prethodna noć. Kada dovedem pojačanje, hoću da budem zadovoljan sa njim. Kao što sam zadovoljan sa Ozilom, Sančezom, Debišijem, Paulistom i sada Čehom“, rekao je Venger.

Ima logike u ovome što je rekao Venger. Ali svakako da su na tržištu postojali igrači koji bi mogli da poboljšaju igru Arsenala. Da se ne bavimo onom čuvenom „šta bi bilo, kad bi bilo“ i nabrajamo koga je sve Venger mogao da dovede ovog leta i koliko bi to značilo za ekipu.
Najviše mu se zamera što nije doveo zadnjeg veznog i što će Kokelan morati sam da iznese celu sezonu. Da li je mladi Francuz u stanju to da uradi? Teško. U odbrani Venger ipak ima nekoliko rešenja, Mertezaker i Koščelni su prvi izbor, Gabrijel je prva rezerva, a tu je i mladi Čembers i po potrebi Monreal. Nedostaje mu još jedan napadač to je sigurno, pošto Žiru ne može sam, a Volkot je na startu sezone pokazao da nije idealno rešenje i najsrećnija opcija. Pričalo se o Kavaniju i Ibrahimoviću i naravno Benzemi, ali se iz aviona videlo da to nisu realne opcije.
Videćemo da li će Venger morati da kupuje u januaru, u ovom trenutku deluje da će morati da reaguje, a ponovo deluje da Arsenal neće biti ni blizu šampionske titule.

Author: LJ