KOVAČ: Hrvatska nije fašistička država

Premier League 6. sep 201513:39 > 13:45
Fudbaleri Hravatske danas u Norveškoj igraju jedan od najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za plasman na EP 2016.

Duel počinje u 18 časova , uz prenos na SK1, a pred utakmicu u Oslu novinare je zanimalo kako se selektor Niko Kovač i igrači nose sa trenutnim okruženjem u kojem se nalazi reprezentacija aludirajući na odluku saveza da njihovi navijači ne mogu da bodre ekipu na gostovanjima.

Podsetimo, UEFA je nedavno kaznila Hrvatsku zbog „kukastog krsta“, koji je bio iscrtan na travu „Poljuda“ tokom meča sa Italijom.

„Svi oni koji to rade nemaju veze s navijačima. Hrvatska nije fašistička država i jedna manjina kreira mišljenje o nama. Mi nismo takvi. Za nas u reprezentaciji nije jednostavno, ovo je najteži ciklus koji je Hrvatska ikada odigrala, pri čemu se momci moraju snaći bez navijačke podrške. Međutim, nećemo kukati, nikada ni nismo, nego ćemo pokušati da izvućemo maksimum. Nadam se da ćemo pokazati inat i pobediti. Svi zajedno jer junak nije onaj koji udara, nego onaj ko izdrži„, rekao je Kovač.

Hrvatska je remijem sa Azerbejdžanom malo zakomplikovala situaciju oko direktnog plasmana na EP, ali i dalje sve drži u svojim rukama.
„Bio sam igrač, znam da je kod nas samo crno ili belo. Naš cilj je da ostvarimon plasman na EP kroz deset utakmica, imamo još tri i sve je još otvoreno i moguće. Stvara se jedna nepotrebna atmosfera, a fudbal je nepredvidljiv i zato sam i posle Norveške i Italije govorio da još ništa nije gotovo. Ne možemo da utičemo na ono što se piše, ali možemo na ono što se dešava na terenu“, kaže Kovač.

Author: BS