Vidić: biće teško

Raspored utakmica Premijer lige u narednoj sezoni bio je nemilosrdan za nosioce trofeja – Mančester junajted. Naime, u prvih deset kola „đavole“ čeka pakao, jer će se sastati sa svim najvećim konkurentima za prvo mesto i pretendentima za izlazak u Evropu, Arsenalom, Čelsijem, Mančester Sitijem, Liverpulom, ali i Totenhemom i Evertonom!

I, zato pričama o laganom početku sezone i kalulacijama, uigravanju, nema mesta na „Old Trafordu“. Prva dva meseca, prema rečima Nemanje Vidića, biće, možda, presudna za dalji tok prvenstva, iako će to biti tek četvrtina sezone.

– Nećemo sebi dozvoliti lagani početak sezone, od starta će biti žestoko, a to je i način na koji ćemo morati odmah da se naviknemo. Moramo se spremiti za velike utakmice, jer će ih u prvih deset kola biti više nego što ja pamtim da smo ikada imali. Zato ne smemo sebi dopustiti „spor“ početak kao, recimo, prošle godine kada nam je Čelsi u jednom trenutku prilično pobegao na tabeli.

Junajted ovih dana boravi u SAD na turneji gde će brusiti formu za pomenute kolosalne izazove koji mu predstoje.

– Biće teško, ali došli smo na pravo mesto, jer je Amerika odlično mesto za pripremu za ono što nas čeka. Predstoji nam naporna sezona, možda i najteža od kada popstoji Premijer liga, s obzirom na sve jaču konkurenciju. Ostali klubovi su već potrošili mnogo novca na pojačanja i time se spremaju da nas izazovu – kaže Vidić, koji je uprkos žestokoj konkurenciji optimista:

– Imamo odličan tim i nadam se da opet možemo do titule.

Author: Sportal