Petr Čeh, najveća faca Premijer lige

Peter Čeh je godinama u vrhu liste najboljih golmana sveta. Bivša „jedinica“ Čelsija sada stoji među stativama ekipe Arsenala, a zbog njega je ovaj tim u 2016. godinu ušao kao vodeća ekipa Premijer lige.

U intervjuu koji je dao za list „Mirror“, Čeh je otkrio tajnu uspeha Arsenala ove sezone. Naime, on govori pet jezika, a sa tri komunicira sa svojim odbrambenim igračima.

Sa Naćom Monrealom i Hektorom Beljerinom pričam na španskom jeziku. Sa Košelnijem na Francuskom, a sa Mertesakkerom na Engleskom, jer je i meni i njemu svejedno„, kazao je Čeh.

Dodao je i to da kada organizuje igrače, svima im se obraća na engleskom jeziku.

Lakše mi je da pričam na više jezika. Nekada me strah da me ne razumeju u potpunosti kada im dajem instrukcije na engleskom, pa mi je lakše da im se obratim na njihovom maternjem jeziku„.

Arsenal nakon 19 odigranih utakmica ima 39 bodova, baš kao i drugoplasirani Lester. Tim Arsena Vengera je postigao 33 gola, a primio 18.

To ih čini četvrtom najboljom odbranom u ligi, budući da je njihov ljuti rival Totenhem ekipa sa najmanje primljenih golova, ukupno 15.

Nakon što je otkriveno da je Čeh „mašina“ za bubnjevima, i da je superinteligentan, podatak o tome da priča čak pet jezika golmana ga čini još fascinantnijim, a portal „Give Me Sport“ ga je okarakterisao kao „najvećom facom“ među fudbalerima u Premijer ligi.

Author: SK