Anri: Zašto je Čelsi dovodio Lukakua?

Premier League 23. feb 202218:482 komentara
Podeli:
Romelu Lukaku
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Legendarni Tjeri Anri kaže da je od starta imao sumnje u uspeh Romelua Lukakua u dresu Čelsija.

Belgijski napadač se letos vratio na Stamford bridž za 113 miliona evra iz Intera. Očekivalo se da drugi mandat bude znatno bolji, ali su partije daleko ispod očekivanja.

Povezane vesti

Dovoljno razloga da se Ostrvom povedu priče o uzalud potrošenom novcu Plavih…

„Od samog početka sam se pitao – da li će se uklopiti u taj tim? Kada dovodite Lukakua, morate da ga adaptirate na vaš način igre ili ga promenite kako bi odgovarao njemu. Nisam mislio da će se tako nešto dogoditi. Za Roma je potrebno vreme da se adaptira na Čelsijev stil igre, nije lako. Oni vole da vrše visok presing, aktivni su stalno i često menjaju pozicije u napadu. Lukaku voli da ostaje u sredini što mu otežava da se prilagodi situaciji, ali opet, zašto su ga doveli?“, upitao je Anri, koji sa Lukakuom sarađuje u selekciji Belgije, kao pomoćnik Roberta Martinesa.

Poslednji duel u Premijer ligi protiv Kristal Palasa izazvao je posebnu pažnju, pošto je Rom imao svega sedam dodira sa loptom.

„Da li je normalno to što je imao samo sedam dodira sa loptom? Ne, nije normalno, bez obzira na to da li se dopadaš treneru ili ne. To ne bi trebalo da se događa. Teško je shvatiti šta se desilo, ali moraju da prevaziđu to. Biću iskren sa vama, ne znam kako se to desilo za 90 minuta. Ali, šta je rešenje? Lukaku treba da pronađe način da se adaptira na njihov stil igre“, jasan je čuveni napadač Arsenala.

Lukaku je ove sezone upisao 10 golova i dve asistencije na 28 mečeva.

Komentari

Vaš komentar