Arteta: Edegoru potrebni pravo okruženje i malo vremena

Premier League 28. jan 202118:33 > 18:354 komentara
Podeli:
Martin Edegor
Photo by David Ramos/Getty Images

Menadžer Arsenala Mikel Arteta raduje se saradnji sa Martinom Edegorom (22), za kojeg kaže da je izuzetno raznovrstan fudbaler.

Norvežanin u Arsenal stiže kao pozajmljeni igrač Real Madrida, a kao još mlađeg su ga poredili sa Leom Mesijem.

Povezane vesti

„Ne bih se ni približio tom imenu (Mesi) koje ste sada spomenuli, to je unapred izgubljena bitka. Martin je Martin. Veoma je talentovan, samo mu je potrebno pravo okruženje i malo vremena, ali ima sve potrebna kvalitete da bude uspešan kod nas. Specijalista je da igra osmicu ili desetku“, rekao je Arteta i dodao:

„Može da igra i po boku, zaista je kreativan igrač, komforan sa loptom u nogama u malim prostorima, stvara šanse, daje golove. Napredovao je mnogo u radu bez lopte, više se trudi u tom aspektu. Dobili smo još jednog inventivnog fudbalera u poslednjoj trećini“.

Španski stručnjak veruje da će Edegor ostati i na duže staze među Tobdžijama.

„To zavisi od dve stvari. Prvo, koliko će se dobro prilagoditi i koliki uticaj bude imao na naš tim. Drugo, šta Real Madrid i on misle o svemu jer Real polaže prava na njega, a i igrač se mnogo pita. Želim samo da mu pružim jasnu sliku ko smo mi kao klub, šta pokušavamo da uradimo, šta očekujemo od njega – rečju, da prenesemo strast i uzbuđenje što smo da doveli“, zaključuje 38-godišnji Arteta.

Arsenal je trenutno deveti na tabeli Premijer lige sa 30 bodova.

Komentari

Vaš komentar