Aspilikveta: Uvek sam bio iskren, moja dela govore najbolje

Podeli:
Cezar Aspilikveta
Michael Regan/Getty Images

Cezar Aspilikveta produžio je ovog leta ugovor sa Čelsijem, ali kapiten Plavaca kaže da je ozbiljno razmišljao o povratku u Španiju.

Aspilikveta (32) je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa klubom u koji je stigao 2012. godine iako se sve do tog momenta pričalo o njegovoj želji da se vrati u rodnu Španiju.

Tokom turbulentnog perioda kroz koji je pre prodaje prošao Čelsi zbog sankcija izrečenih tadašnjem vlasniku Romanu Abramoviču, Čelsi nije mogao da potpisuje nove ugovore sa igračima pa su tako klub napustili Antnio Ridiger i Andreas Kristensen. Ugovor je u junu isticao i Aspilikveti, ali je klub uspeo da ga u martu produži za godinu dana zahvaljujući klauzuli koja je bila umetnuta u postojeći ugovor.

„Uvek sam bio u potunosti iskren u svim razgovorima. Posle Svetskog klupskog prvenstva sam mislio da je vreme da se vratim u Španiju. Kada smo osvojili taj trofej postao sam jedini igrač Čelsija koji je osvojio sve što može da se osvoji, svaki postojeći trofej. Mislio sam da je možda vreme za nove izazove“, rekao je Aspilikveta za klupski sajt.

„Ali onda se desilo sve što se desilo. Imali smo konkretne razgovore sa menadžerom i sa vlasnicima. Ja sam kapiten ovog tima i jednostavno sam želeo da ostanem i pokažem svoju posvećenost. Ono o čemu smo pričali ostaće poverljivo, ali to je zaista bilo veoma konkretnio, svi smo rekli ono što mislimo i tada sam shvatio da želim da ostanem i pomognem svom klubu“, dodao je kapiten.

„Srećan sam zbog novog ugovora. Proteklih nekoliko meseci bili su zaista ludi, ali zadovoljan sam što ostajem ovde. Sada imamo novi projekat i zaista se radujem svemu što nova sezona donosi. Bilo je zaista neuobičajeno – ugovor mi je isticao na kraju sezone, a u martu su usledile sankcije. Nije moglo da se uradi ništa, nismo mogli da razgovaramo o produženju ugovora i bilo je zaista teško. Mnogo je onih (medija) koji govore u tuđe ime, ali mislim da moji potezi najbolje govore sami za sebe. Ostao sam posvećen klubu, igrao sam najbolje što sam mogao, iako nisam znao šta će se dogoditi. Onda su došli novi vlasnici sa kojima sam imao iskren razgovor i odlučio sam da ostanem“, zaključio je Aspilikveta.

Za Plavce je odigrao 477 mečeva i osvojio devet trofeja, uključujući dve titule u Premijer ligi, Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Komentari

Vaš komentar