Benteke: Stavili smo živote na teren za ova tri boda

Podeli:
Crystal Palace Christian Benteke Premijer liga Kristijan Benteke
REUTERS/Andy Rain

Kristijan Benteke strelac pobedonosnog gola za Kristal Palas u 95. minutu na gostovanju Brajtonu svestan je da je njegov tim imao mnogo sreće da stigne do važne pobede.

Ovo je ogroman rezultat. Znali smo da je ovo bio derbi  za nas i da smo na suprotnoj strani imali veoma dobar tim. Nije bilo lako, pogotovo kad su izjednačili u drugom poluvremenu. Stavili smo naše živote na teren i trudili se da se odbranimo kako smo znali i umeli. Na kraju sam iskoristio priliku da postignem sjajan gol„, kazao je Kristijan Benteke.

Brajton je imao mnogo više od igre (posed lopte 75:25) i mnogo više šuteva prema golu rivala (25:3), ali je bodove osvojio Kristal Palas.

Večeras smo sve podredili osvajanju tri boda. Ponavljam, nije bilo nimalo lako, ali osvojili smo ih. Plan je bio da budemo kompaktni, promenili smo taktiku, bili smo previše otvoreni„.

Beglijanac je u igru ušao u poslednjih petnaestak minuta i na kraju bio čovek odluke.

Imamo dosta dobrih igrača u napredu, ali svestan sam svoje snage i kvaliteta. Bilo je bitno da budem spreman kad je šef odlučio da mu trebam„, zadovoljan je Kristijan Benteke.

 

 

Komentari

Vaš komentar