Bili Hogan na sastanku sa navijačima Liverpula

Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

Izvršni direktor Liverpula Bili Hogan razgovaraće sa predstavnicima najbrojnije i najuticajnije grupe navijača Liverpula "Spirit of Šankli" nakon fijaska sa Superligom.

Od kada je počela, pa velikom brzinom propala, priča o pristupanju Liverpula Superligi navijači su veoma jasno i glasno izrazili svoje protivljenje. U brojnim održanim protestima zatraženo je od vlasnika, Fenvej sports grupe (FSG), da se u upravne organe kluba imenuju i predstavnici navijača.

Sastanak koji će Hogan održati sa navijačima direktna je posledica kritika upućenih na račun FSG i prvog čoveka kluba Džona Henrija koji je, istini za volju, jedini vlasnik nekog engleskog kluba koji se nakon svega obratio i izvinio navijačima.

O sastanku Hogana sa navijačima odluka je doneta pre nedeljnog incidenta na Old Trafordu i čini se da bi mogao da donese i neki konkretan dogovor jer navijači Liverpula nisu protiv vlasnika kluba kao navijači Mančester junajteda ili Arsenala i nisu tražili da FSG ode iz kluba kao ostali navijači koji žele da američkom vlasnicima svojih klubova vide leđa. Čini se takođe da je FSG spreman na neki kompromis pre nego na prodaju kluba.

Članovi grupe „Spirit of Šankli“, njih 89 odsto, zalaže se za pregovore sa vlasnicima kako bi se izgladile nesuglasice.

Sastanak bi trebalo da bude održan u utorak, inicirao ga je sam klub prošle nedelje kada je Hogan pisao predstavnicima najveće navijačke grupe. U pismu koje im je poslao navedeno je da „klub sa velikom ozbiljnošću gleda na situaciju koja je nastala“ i da je svima jasno da su „pozitivne promene dobrodošle“.

Uz Hogana, na sastanku će biti prisutno još nekoliko visokih zvaničnika kluba, a kakav će ishod sastanka biti i da či će biti nekog pomaka u popravljanju odnosa između navijača i uprave ostaje da se vidi.

Komentari

Vaš komentar