Bivši engleski reprezentativac završio karijeru u 37. godini

Podeli:
Stjuart Dauning Stewart Downing with family during the lap of honour at the end of the match
Action Images / Tony O'Brien

Nekadašnji fudbaler Midlesbroa, Aston Vile, Liverpula i Vest Hema Stjuart Dauning (37) odlučio je da okači kopačke o klin.

Dauning je od 2005. do 2014. godine odigrao 35 utakmica za Englesku i bio deo selekcije, koja je stigla do četvrtfinala Svetskog prvenstva 2006.

Protekle dve sezone igrao je u Čempionšipu u dresu nekadašnjeg šampiona Premijer lige Blekburn Roversa.

Posle opuštajućeg perioda tokom leta i razgovora sa porodicom, odlučio sam da je došlo vreme za fudbalsku penziju. Želeo bih da se zahvalim svim klubovima za koje sam igrao tokom karijere i svim njihovim fantastičnim navijačima i osoblju. Takođe bih želeo da se zahvalim svim sjajnim menadžerima, koji su me trenirali. Kao klinac mogao sam samo da sanjam da ću igrati za timove za koje sam igrao i da ću deliti teren sa nekim velikim igračima„, napisao je između ostalog Stjuart Dauning u saopštenju.

Posebno se osvnuo na igre u dresu reprezentacije Engleske.

Izuzetno sam ponosan na 35 utakmica za Englesku. Ostaju mi uspomene za ceo život. Osećam se veoma srećnim što sam imao takvu karijeru.“

Stjuart Dovning (37) je odigrao ukupno 597 ligaških mečeva. Dva puta je osvojio Liga kup, sa Midlsbroom (2004) i Liverpulom (2012). Sa istim klubovima je izgubio dva vredna finala, Kup UEFA sa Midslbroom (2006) i FA Kup sa Liverpulom (2012).

Komentari

Vaš komentar