Čeferin: Klop i Gvardiola nemaju pravo da se žale

Premier League 25. jun 202218:003 komentara
Podeli:
UEFA President Aleksander Ceferin
REUTERS/Yves Herman

Prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin kritikovao je Jirgena Klopa i Pepa Gvardiolu i ocenio da menadžeri Liverpula i Mančester sitija nemaju nikakvo pravo da se žale na raspored mečeva.

Jirgen Klop i Pep Gvardila uvek su među najglasnijima kada se pokrene tema broja utakmica koje igrači odigraju u jednoj sezoni.

U maju je Klop bio veoma oštar i rekao je da smatra da je Liga nacija najbesmislenije takmičenje jer „ima igrača koji su odigrali i po 70 mečeva a onda ih odmah po završetku sezone čekaju još po četiri duela Lige nacija u samo deset dana“.

Iako je mnogo onih koji smatraju da je Klop u pravu, Čeferin kaže da Nemac nema nikakvo pravo da se žali.

„Lako je uvek napadati FIFA i UEFA, ali stvar je veoma jednostavna – ako igrate manje dobićete manje novca. Ako bi neko mogao da se žali to su radnici u fabrikama koji zarađuju po 1.000 evra mesečno“, rekao je Čeferin u intervjuu za Gazeta delo sport.

„Svi bi više mečeva, ali da se niko ničega ne odriče. Klubovi su želeli deset utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona. Imaće osam. To je pravi broj. Trebalo bi da lige imaju po 18 klubova, ali predsednici liga i saveza se ne slažu. Svi moraju da shvate da su dva kup takmičenja previše“, dodao je on.

Komentari

Vaš komentar