Čelsi kvari posao Realu i uzima Alabu?

Premier League 6. feb. 202111:039 komentara
Podeli:
David Alaba
Pool via REUTERS/Andreas Gebert

Austrijski defanzivac David Alaba očigledno neće nastaviti karijeru u Bajernu i napustiće "Alijanc arenu" kao slobodan igrač. Iako se očekivalo da on pređe u Real, sve ozbiljniji kandidat da preuzme Davida je londonski Čelsi.

Posle skoro deset godina u Bajernu David Alaba odlazi iz Minhena, a kako mu ugovor ističe klub koji ga bude doveo neće potrošiti ni evro na obeštećenje. Alaba je navodno na meti Reala, i o njegovom prelasku na „Bernabeu“ se govori već odavno. Navodno Real je Alabi ponudio dugoročni ugovor.

Ipak u trku za Austrijancem se uključuje i Čelsi koji nema dovoljno dobre defanzivce i novi menadžer Tomas Tuhel želi da pojača najpre taj deo tima. Tuhel veoma ceni Alabu i tražiće od uprave da baš on bude prvo pojačanje na leto.

Čelsi ima čak pet štopera u svom timu, u slučaju da se Fikajo Tomori vrati na leto sa pozajmice iz Milana. Ipak defanzivni problemi su očigledni, a ukoliko transfer Alabe ne prođe kako treba „plavci“ će probati da dovedu Dajoa Upamekana iz Lajpciga ili Niklasa Zilea iz Bajerna.

Komentari

Vaš komentar