Čuvena fudbalerka neće u Kuću slavnih, leči se od alkohola

Premier League 30. apr. 202214:16 > 14:33
Podeli:
Hope SOLO, Japan - USA
imago/PanoramiC AnthonyBibard FEP via Guliver

Nekadašnji golman reprezentacije SAD Houp Solo zatražila je da se njeno uvođenje u Nacionalnu fudbalsku kuću slavnih odloži dok ona uđe u program lečenja od alkohola.

Povezane vesti

Houp Solo (40) je legenda ženskog svetskog fudbala. Preko 200 puta je branila za reprezentaciju SAD, osvojila je Svetsko prvenstvo i dva puta zlatnu olimpijsku medalju. Međutim, uhapšena je u martu nakon što je navodno pronađena onesvešćena u automobilu sa sinovima blizancima.

„Moja energija i fokus su u potpunosti usmereni na moje zdravlje, lečenje i brigu o porodici,“ izjavila je Houp Solo.

Kuća slavnih je saopštila da u potpunosti podržava njenu odluku.

U policijskom izveštaju se navodi da je Solo uhapšena u Severnoj Karolini 31. marta i optužena za vožnju u lošem stanju, pružanje otpora policijskom službeniku i prekršajno zlostavljanje dece.

„Kontaktirala sam Kuću slavnih i s poštovanjem zatražila odlaganje te ceremonije za 2023. godinu. Želim da im se zahvalim na podršci i razumevanju“, rekla je Houp Solo.

Houp Solo je i ranije imala problema sa alkoholom i disciplinom. Tako je 2015. suspendovana na 30 dana nakon incidenta u trening kampu. Godinu kasnije isključena iz reprezentacije na šest meseci pošto je olimpijske rivale Šveđanke nazvala kukavicama. Posle toga se više nije ni vraćala na gol selekcije SAD čiji je dres oblačila tačno 202 puta.

Komentari

Vaš komentar