De Liht bez dogovora sa Damom: Zovu premijerligaši

Podeli:
REUTERS/Massimo Pinca

Svojevremeno proglašavan jednim od najboljih mladih fudbalera Matajs de Liht ponovo bi mogao da bude zvezda prelaznog roka. Pregovori oko produženja ugovora sa Juventusom ne idu u smeru dogovora, a kao zapete puške čekaju neki od najbogatijih premijerligaških klubova.

Holanđanin sa Juventusom ima ugovor na još dve godine, i izlaznu klauzulu do 120 miliona evra. Kako do dogovora oko novog ugovora još nije došlo, otvaraju se opcije za transfer.

Stara dama želi da cementira 22-godišnjeg defanzivca, ali pitanje je da li želi da rizikuje da ne potpiše novi ugovor već da se uđe u poslednju godinu važećeg? Posebno jer ima klubova koji pomno prate situaciju.

U prvom redu to je Mančester Junajted. To i nije čudo, jer za štopera agituje čovek sa kojim je sarađivao u Ajaksu, a sada je trener Crvenih Đavola, Erik Ten Hag.

Sa druge strane za De Lihta zainteresovan je i Čelsi. Oba kluba mogu nesmetano da pregovaraju sa igračem ukoliko izdvoje 120 miliona evra. Stvar je da bi prvo pokušali da pregovaraju sa Juventusom oko smanjenja cene.

Komentari

Vaš komentar