Drogba, Salah, Ture, Mane… ko je najbolji Afrikanac u PL?

Africa Cup of Nations 24. jan 202218:32 > 19:0914 komentara
Liverpool's Naby Keita, centre, celebrates with Liverpool's Mohamed Salah, left, and Liverpool's Sadio Mane Liverpul
AP Photo/Jon Super via Guliver

U toku je Afrički kup nacija na kome učestvuju brojni fudbaleri iz engleskih klubova, a BBC je tim povodom pokrenuo temu i pitao čitaoce: ko je najbolji afrički fudbaler u Premijer ligi svih vremena?

Povezane vesti

Britanski servis izdvojio je desetoricu Afrikanaca koji su po njihovom mišljenju ostavili najdublji trag ili još uvek aktivno igraju u Premijer ligi, ali odgovor ko je od njih najbolji nije nimalo lak.

U ovoj analizi učestvovali su nekadašnji engleski reprezentativci i proslavljeni fudbaleri Gari Lineker, Alan Širer i Mika Ričards.

„U Engleskoj nije bilo mnogo afričkih fudbalera dok sam ja bio igrač, ali oni sve više utiču na našu igru i to na izuzetno pozitivan način“, kazao je za BBC sport legendarni Gari Lineker i dodao:

„Bilo je izuzetno teško svesti izbor na 10 imena, kao što je to sa većinom ovakvih lista. Bilo je nekoliko briljantnih afričkih igrača u Premijer ligi proteklih godina, uključujući neke od najvećih zvezda koje gledamo danas.“

Nije bilo mesta za sve, među desetoricom najboljih nisu se našli recimo Entoni Jeboa (Gana), Žorž Vea (Liberija), Samjuel Eto (Kamerun), Kolo Ture (Obala Slonovače), braća Džordan i Andre Aju (Gana), Vilfrid Zaha (Obala Slonovače), Rigobert Song (Kamerun), Emanuel Ebue (Obala Slonovače)…

Top 10 čine (po abecednom redu):

1. Emanuel Adebajor (Togo)
2. Pjer-Emerik Obamejang (Gabon)
3. Didije Drogba (Obala Slonovače)
4. Majkl Esijen (Gana)

5. Nvankvo Kanu (Nigerija)
6. Rijad Marez (Alžir)
7. Sadio Mane (Senegal)
8. Džej-Džej Okoča (Nigerija)

9. Mohamed Salah (Egipat)
10. Jaja Ture (Obala Slonovače)

Ko je po vašem mišljenju najbolji svih vremena?

 

Komentari

Vaš komentar