Džaka pod istragom zbog kladionice, preti mu drakonska kazna

Premier League 18. jun 202215:348 komentara
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Švajcarski fudbaler pod istragom zbog sumnjivih uplata u kladionicama, i to zbog dobijenog žutog kartona u finišu utakmice.

Granit Džaka je osumnjičen da je namerno dobio žuti karton u poslednjih deset minuta meča sa Lidsom, 18. decembra prošle godine, i to pri rezultatu, 4:1 za Arsenal.

Alarm je izazvala neobično velika uplata u iznosu od 52.000 funti (oko 60.500 evra) da će dobiti karton na toj utakmici u pomenutom periodu, prenose engleski mediji.

Sudija Andre Mariner pokazao je Džaki žuti karton u 86. minutu zbog odugovlačenja prilikom izvođenja slobodnog udarca. Snimci sa meča pokazuju da je Švajcarac dobrih 20 sekundi stajao pored lopte, bez namere da izvede slobodan udarac sve dok mu sudija nije pokazao javnu opomenu.

Sumnjiva opklada je uplaćena preko vebsajta koji omogućava kladioničarima da se, između ostalog, klade između sebe, a dobitniku je uplata na žuti karton za Džaku donela čak 250.000 funti (291.121 evro). Đžaka je inače prethodne sezone bio najnedisciplinovaniji fudbaler Arsenala sa 10 žutih i dva crvena kartona.

Komentari

Vaš komentar