Džek i džekovi iz IV/2

Premier League 23. okt. 202112:48 > 16:458 komentara
Podeli:
Veljko Zorić
SK

Veljko Zorić je običan momak. Običan jer ide u srednju školu, prati sport, bavio se košarkom, voli fudbal. Ali nije običan jer mu se želje razlikuju od vršnjaka. On, zapravo, ima samo jednu želju – da ozdravi.

Veljko boluje od retke autoimune bolesti, poznate kao Devicova bolest. Prima jaku terapiju, kada su baš loši dani ne može da se kreće. Ali bori se kao lav, a veliku podršku pružaju mu drugari iz odeljenja. I za Veljkov 18. rođendan smislili su način kako da ga obraduju.

Dres
SK

Naime, Veljko je veliki fan Džeka Griliša. I zato je ideja bila kontaktirati fudbalera Mančester sitija i zamoliti za autogram, video poruku, šta god bi Veljka obradovalo. Ekipa iz odeljenja, zajedno sa odeljenskim starešinom Darkom Radovanovićem, obratila se Sport Klubu, a mi smo preko ljudi iz redova šampiona Engleske došli do Džeka Griliša…

Slika
SK

I – uskoro je na jednu adresu u Starim Banovcima stigao paket iz Mančestera. A u paketu – svetloplavi dres sa brojem 10, sa potpisom igrača koji ga nosi i pismo od velikog kluba sa najlepšim željama Veljku i njegovoj familiji.

Zamislite samo osmeh momka, koji nije ni znao za celu ideju, kada je otvarao paket. To su emocije koje pobeđuju bolest, a kada zna da su uz njega, pored Sitijevog Džeka, i veliki džekovi iz IV/2 Zemunske gimnazije, ništa nije nemoguće.

A Sport Klub je srećan što je deo priče koja vraća veru i greje srca.

SK
Komentari

Vaš komentar