Emeri: Vila je prilika koju nisam mogao da odbijem

Premier League 25. okt 202217:291 komentar
REUTERS/Pablo Morano

Nekadašnji menadžer Arsenala Unai Emeri se vratio u Premijer ligu. Iako je imao veličanstvene uspehe sa Viljarealom napustio je kormilo "žute podmornice" i prešao je u Birmingem.

Po dolasku u Arsenal svima je parao uši Emerijev engleski. Tada je rekao da jezik uči uz „Piki Blajnderse“, seriju u kojoj se radi o birmingemskim bandama posle Prvog svetskog rata. Sada će bar taj jak birmingenmski akcenat Unai moći da koristi jer je seo na klupu Aston Vile umesto Stivena Džerarda.

„U Španiji sam osetio nešto u srcu, ali profesija je u meni. Ovo sam shvatio kao izazov koji moram da prihvatim, kao sportski izazov i kao drugačiji projekat. To je lična i profesionalna odluka. Otišao sam od kuće sa 24 godine i otvorio sam se svetu profesionalnog fudbala sa svim njegovim posledicama“, rekao je na konferenciji u Španiji Unai Emeri.

Emeri je do sada osvojio četiri puta Ligu Evrope sa Seviljom i Viljarealom, a sa PSŽ je osvajao titulu šampiona u Francuskoj kao i po dva kupa Francuske i Liga kupa. Prvi meč u kom će voditi Vilu biće protiv Njukasla, kojeg je svojevremeno odbio iako su „svrake“ tada dobile ogromnu finansijsku injekciju zbog novih vlasnika.

Ekipu Viljareala ostavlja na sedmom mestu La Lige, a seli se u poljuljan klub koji je imao loše rezultate i trenutno je tek 15. u Premijer ligi.

Komentari

Vaš komentar