Emotivan opoštaj Vajnalduma od Liverpula

Premier League 23. maj. 202122:19 > 22:208 komentara
Podeli:
Džordžinio Vajnaldum, Liverpul
Pool via REUTERS/Paul Ellis

Holandski reprezentativac Džordžinio Vajnaldum tužan je što se nije dogovorio sa Liverpulom i što će posle pet godina provedenih na Enfildu napustiti trofejni klub.

Tridesetjednogodišnji vezista još ne zna gde će karijeru da nastavi, ali na oproštaju od Cvrnih istakao je koliko mu je bilo lepo u ekipi Jirgena Klopa.

Povezane vesti

„Trudim se da ne plačem. Pet godina svi u Liverpulu pokazuju ljubav prema meni. Nedostajaće mi ti ljudi. Nadao sam se da ću još mnogo godina provesti u ovom klubu, ali nažalost, stvari nisu išle kako sam želeo. Vreme je da započnem novu avanturu,“ poručio je Vajlandum i nastavio:

Znao sam da sam u velikom klubu. Sećam se da sam sedeo u dnevnoj sobi i Jirgen Klop mi je rekao: ‘Ako se preseliš u Liverpul, uzećemo trofeje.’ Drago mi je da je sve tako ispalo. Bilo bi vrlo bolno da sam iz Liverpula otišao bez titula.“

Vajnaldum je 2016. iz Njukasla došao na Enfild za 23 miliona funti i potpisao je petogodišnji ugovor.

„Ovo je vrlo posebno mesto. Od kako sam se pridružio klubu, navijači su skandirali moje ime. Iz nedelje u nedelju videli su da dajem 100% od sebe. Videli su da dajem svu snagu zarad ovog kluba. To navijači žele da vide i to je ono što u meni cene. Nedostajaće mi.

Iskusni fudbaler je dodao da je treće mesto na kraju sezone i plasman u Ligu šampiona zadovoljavajući rezultat.

Treće mesto je vrlo važno. Uvek želite da odete sa osvojenim trofejom, ali, nažalost, ove sezone nismo uspeli. Drago mi je međutim što odlazim znajući da će klub igrati u Ligi šampiona.

Nekoliko klubova pokazalo je interesovanje za Vajnalduma

Još nisam potpisao ugovor ni sa kim. Svi znaju da u fudbalu svašta može da se dogodi. Sada je situacija takva da 1. juna više neću biti igrač Liverpula. Videćemo šta će se dogoditi u sledećih nekoliko nedelja,“ rekao je Vajnaldum.

Reprezentativac Holandije je sa Crvenima osvojio Premijer ligu 2020, kao i Ligu šampiona, Super kup Evrope i klupsko prvenstvo sveta 2019.

Komentari

Vaš komentar