Enfild spreman, navijači u nedelju na Kopu

Premier League 2. dec. 202016:12 > 16:55
Podeli:
Pool via REUTERS/Laurence Griffiths

Liverpul će u nedelju uveče ugostiti Vulverhempton u 11. kolu Premijer lige, a biće to prvi meč na "Enfildu" na kome će biti navijača od početka pandemije virusa korona.

U Liverpulu će, posle završetka karantina koji je na snazi u celoj Velikoj Britaniji, biti dozvoljeno da na događajima na otvorenom prisustvuje do 2000 ljudi. Tako će prvi meč koji će se igrati pred publikom na „Enfild“ biti duel 11. kola Premijer lige sa Vulvsima.

Klub je odlučio da karte za utakmicu 6. decembra dodeli žrebom, a oni koji su imali sreće će moći da ih kupe do četvrtka. Liverpul će 1500 navijača smestiti na glavnu tribinu kao i na popularni Kop. Na glavnoj tribini će biti i navijači koji su u kolicima uz svoje lične asistente.

Svi koji budu na stadionu će morati da drže distancu.

Liverpul je objavio i da sa Kopa sklanja sve banere koji su krasili tu tribinu dok navijači nisu mogli sa nje da gledaju voljeni Liverpul.

Poslednji put naviači su bili na Enfildu u martu kada je Atletiko dobio Redse 3:2 u Ligi šampiona. Taj meč je po mnogima bio „biološka bomba“ koji je kasnije učinio da baš Liverpul bude jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Britaniji

Komentari

Vaš komentar