Eriksen na ceni: Ten Hag zove Danca na Old Traford

Podeli:
REUTERS/David Klein

Dobre igre Kristijana Eriksena (30) u dresu Brentforda privukle su pažnju većih klubova u Premijer ligi.

Povezane vesti

Brentford je bio najhrabriji i rizikovao zimus kad je sa oporavljenim Dancem potpisao ugovor na šest meseci. Niko tada nije mogao sa sigurnošću da zna u kakvom će se on stanju vratiti na teren. Međutim, Eriksen je dobrim igrama pokazao da su u ovom klubu bili potpuno u pravu.

Ipak, Brentfordu će sad biti veoma teško da ga zadrži i naredne sezone, jer su interesovanje počeli da pokazuju mnogo atraktivniji engleskih klubovi. Pre svih, njegov bivši klub Totenhem sa menadžerom Antoniom Konteom, koji ga je trenirao u Interu dok se nije razboleo.

U međuvremernu engleski mediji su objavili da bi Eriksena rado u svom novom timu video i Erik Ten Hag. Već je poznato da će trener Ajaksa od naredne sezone sesti na klupu Mančester Junajteda i Holanđanin uveliko pravi spisak pojačanja. Navodno, na njemu se nalazi i ime danskog fudbalera, koji je zimus pre zvaničnog povratka na teren održavao formu upravo u Ajaksu kod Ten Haga.

Eriksen je bio osam meseci van terena pošto je kolabirao na utakmici Evropskog prvenstva između Danske i Finske u Kopenhagenu i bilo je pitanje da li će ikad više zaigrati fudbal.

Njemu je posle meča sa Finskom 12. juna 2021. godine ugrađen implantabilni kardioverter defibrilator (ICD). Eriksonov ugovor sa Interom je sporazumno raskinut u decembru jer igrači koji imaju ICD ne mogu da se takmiče u Seriji A. Međutim, Premijer liga nema ta ograničenja.

Erksen je za sada odigrao sedam mečeva za Brentford u PL i postigao jedan gol.

Komentari

Vaš komentar