FA kup: Fulam posle produžetka, četvorka Lestera

Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Tradicionalno u trećoj rundi FA kupa priključuju se premijerligaši. I već su neki imali dosta problema. Fulam je ipak pobedio Kvins Park Rendžers, tek posle produžetka 2:0. Te sreće nije bio VBA koji je ispao na penale. Za razliku od njih Lester je završio posao u 90 minuta.

Od početka je za Fulam igrao Aleksandar Mitrović. Posle teškog perioda u kojem se nalazio reprezentativac Srbije, najbolji strelac Fulama prošle sezone konačno je imao rolu kakvu su navijači navikli od njega. U produžetku je asistirao Bobiju Ridu u 104. minutu za vodeći gol, koji je umnogome trasirao pobedu Fulama. Ona je obezbeđena minut kasnije golom Kebana.

Barnli je imao mnogo sreće. Prvo je Vidra u četvrtom minutu nadoknade obezbedio produžetak, a potom je na penale obezbedio prolaz protiv Milton Kejnsa. Sudbina još jednog premijerligaša odlučivala se posle penal ruleta. VBA je u gostima protiv Blekpula igrao 2:2 posle 120 minuta, a u penal seriji uspešniji je bio domaćin.

Lester je ulogu favorita u potpunosti opravdao u gostima protiv Stouka. Slavile su Lisice 4:0, a golove su postigli Džastin, Olbrajton, Peres i Barns. Do prolaza je došao i Šefild Junajted. Možda im ne ide u Premijer ligi, ali su slavili u gostima protiv Bristol Roversa 3:2.

Ostali rezultati: Blekburn – Donkaster 0:1, Bornmut – Oldam 4:1, Egziter – Šefild Venzdej 0:2, Stivenejdž – Svonsi 0:2, Vikomb – Preston 4:1.

Komentari

Vaš komentar