Građani zbog prošle sezone u gubitku od 126 miliona funti

Podeli:
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

Čelnici Mančester Sitija prijavili su gubitak od čak 126 miliona funti (oko 148.5 miliona evra) za sezonu 2019-20 koju je poremetila pandemija koronavirusa.

Mančester Siti

Klub sa Etihada zabeležio je smanjenje prihoda od 11 odsto na 478,4 miliona funti, ali ta cifra ne uključuje odloženi prihod od prodaje igrača – uključujući prihod od prelaska Liroja Sanea u minhenski Baiern.

Siti očekuje delimični povratak profita za tekuću sezonu. Odnosno, tokom dve sezone predviđa se ukupan gubitak manji od 60 miliona funti.

Predsednik kluba Kaldun Al Mubarak kaže da je klub „u osnovi jak, sa posvećenim akcionarima i sa značajnom imovinom, pažljivo izgrađen tokom decenije i na osnovu više od jednog veka istorije„.

Naš dugoročni pristup značio je da sada nismo u potpunosti zavisni od tokova prihoda koji su bili najosetljiviji na trenutni uticaj Covid-19„, dodao je Kaldun Al Mubarak.

Ekipa Sitija, koja trenutno ima 14 bodova više u Premijer ligi od dugoplasiranog Junajteda, bori se ove sezone na četiri fronta. Pored toga što ubedljivo vode u Premijer ligi, čeka ih finale Liga Kupa Engleske, polufinale FA kupa Engleske i revanš meč četvrtfinala Lige šampiona sa Borusijom iz Dortmunda.

 

Komentari

Vaš komentar