Gvardiola: Kritike u Španiji oštrije nego u Engleskoj

Premier League 22. okt. 202118:40 > 18:50
Podeli:
Pep Gvardiola
Michael Regan/Getty Images

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da su treneri više izloženi kritikama u Španiji nego u Engleskoj, a iskoristio je priliku da Stivu Brusu poželi brz povratak fudbalu.

Brus je, posle otkaza u Njukaslu, saopštio da se možda neće vraćati fudbalu zbog kritika i nasilja sa kojima se suočio dok je bio menadžer tog tima.

povezane vesti

„Stiv Brus i svi menadžeri žele ono što je najbolje za njihov tim. Niko ne zaslužuje da se prema njemu odnose na taj način. Stiv je gospodin. Uvek je vodio računa o meni. Želim mu sve najbolje i rekao bih mu da ne obraća pažnju na komentare jer su to gluposti. Želim da se vrati što pre“, rekao je Pep.

Na pitanje da li je u Engleskoj situacija gora nego u ostalim zemljama u kojima je radio, Gvardiola je odgovorio:

„Ne, ovde je bolje. U Španiji je intenzivnije nego u drugim zemljama. Više medija prati fudbal, više su uključeni. Ovde ne viđam novinare svaki dan.  Možda i grešim. Svugde je slično, ali kada je reč o nasilju, nije reč samo o medijima. Kada pobediš sve je u redu, ako izgzbiš, loše je. Tretiraju te u zavisnosti od rezultata. Ali je sa društvenim mrežama drugačije. Svi odmah idu na Tviter. Svima je dozvoljeno da pišu ružne stvari“.

Komentari

Vaš komentar