Haverc o novom nadimku: Rano je, tek su mi 22 godine

Premier League 14. feb 202213:592 komentara
Podeli:
REUTERS/Suhaib Salem

Nemački ofanzivac Kai Haverc od dolaska u Čelsi niže velike uspehe sa „Plavcima“, a bio je ključni čovek tima Tomasa Tuhela u osvajanju Lige šampiona 2021. godine, ali i Svetskog klupskog prenstva na početku 2022 – u oba finala postigao je pobedonosne golove. Navijači ga zbog toga sve više zovu „Kralj Kai“, a mladi fudbaler komentarisao je novi nadimak.

„Oni koji me poznaju svesni su da ja sebe nikada tako ne bih zvao. Većina ljudi me prosto zove – Kai. To ‘kralj’ više dolazi od medija. Svakako ne možete da budete legenda ako imate samo 22 godine. Jasno mi je da sam deo uspešnog dela klupske istorije i to će ostati zauvek“, izjavio je Kai Haverc.

Čelsi:

Haverc je govorio i o tome kako šutira jedanaesterce.

„Danas se mnogi golmani pripremaju za šutere i penale posebno, a drugi igrači pokušavaju da vas dekoncentrišu. Meni pomaže timska taktika, a Aspilikueta je pravi kapiten – pomaže mi da se fokusiram u takvim situacijama“, rekao je fudbaler iz Ahena.

Kai Haverc (22) pre dolaska u Čelsi 2020. godine za 70 miliona funti bio je fudbaler Bajer Leverkuzena, za koji je kao senior nastupao od 2016. godine. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 23 utakmice i postigao sedam golova.

Komentari

Vaš komentar