Inter se kockao i izgubio: Perišić prihvatio ponudu Čelsija

Podeli:
REUTERS/Feline Lim

Prvotimac Intera Ivan Perišić se navodno dogovorio oko uslova prelaska u engleski Čelsi, u koji bi trebalo da stigne kao slobodan igrač, kad mu istekne ugovor sa klubom iz Milana.

Italijanski novinari bruje o prelasku Ivana Perišića iz Intera u Čelsi. Ništa u tome ne bi bilo sporno, da hrvatski reprezentativac u London ne odlazi kao slobodan igrač, a u Interu je pružao sjajne partije nekoliko godina unazad.

Povezano

Uglavnom, Plavci su Perišiću ponudili dvogodišnji ugovor, kao i platu od 4,5 miliona evra. A to Inter nije mogao da isprati. A nije moralo tako da bude. Da su u Interu razmišljali na vreme, da nisu odugovlačili u želji da Perišiću “obore” cenu i da mu ponude slabiji ugovor, teško da bi došlo do ove situacije. 

„Ne znam šta će se desiti oko produžetka ugovora sa Interom. Ovakve situacije se ne rešavaju na takav način sa važnim igračima. Ne možete da čekate do kraja i da se nadate najboljem bez da se imalo potrudite – nagovestio je Perišić rasplet sage sa Interom. 

Splićanin ima 33 godine, ove sezone postigao je devet golova na 47 utakmica u svim takmičenjima, a u Interu je od 2015. godine. Stigao je iz nemačkog Volfsburga, a bio je prethodno član Briža, Dortmunda i Bajerna.