Ivić: Fudbal sam zavoleo zbog Garija Linekera

Premier League 12. dec 202014:10 > 21:213 komentara
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Menadžer engleskog drugoligaša Votforda Vladimir Ivić rekao je za engleske medije da je kao dečak obožavao da gleda engleski fudbal, a da mu je ljubimac bio legendarni golgeter Gari Lineker.

Kad je sa drugarima i starijom bratom Ilijom u rodnom Zrenjaninu gledao utakmice na TV najviše ga je oduševljavao engleski fudbal.

Na pitanje medija zbog kog igrača je zavoleo ovu čarobnu igru, Vladimir ivić je rekao:

Zbog Garija Linekera i njegovih golova. Pratio sam engleski fudbal, a on je u to vreme bio najbolji strelac. Sećam se da sam ga gledao na Svetskom prvenstvu 1986. u Meksiku. Bio je jedan od najvećih igrača i napadača svog vremena„, rekao je Vladimir Ivić.

Zanimljivo je da nekadašnji golgeter Lestera, Evertona, Barselone, Totenhema i Nagoje danas vodi jednu od najpoplarnijih fudbalskih emisija u Engleskoj „Meč dana“ (Match of the Day).

To nisam ni znao dok nisam došao ovde”, kaže Ivić.

Ako Ivić uspe da ekipu Votforda sledeće sezone uvede u Premijer ligu svakako će biti gost legendarnog engleskog centafora.

„Vladimire, ti se pobrini za promociju u PL, ja ću za gostovanje u Meču dana„, poručio mu je Gari Lineker preko Tvitera oduševljen što je Ivić zbog njega zavoleo fudbal.

Gari Lineker Engleska
REUTERS/Action Images
FMON

Votford je trenutno među tri vodeća tima u Čempionšipu, zajedno sa Noričom i Bornmutom, klubovima koji su poput Stršljenova prošle sezone ispali iz Premijer lige. To se ne dešava često. Međutim, svestan je Ivić da ga čeka dug i naporan put do povratka u PL.

Ono što sam do sada video je da nema velike razlike u kvalitetu klubova. Zato su motivacija i želja ponekad važniji od samog kvaliteta. Najbitnije je da na svakoj utakmici pokušate da pružite maksimim“, ističe Vladimir Ivić. koji je ovih dana dobio nagradu za menadžera meseca u Čempionšipu.

Linekerova šala

Votford je poznat kao klub koji poslednjih godina nije imao strpljenja sa menadžerima. U prethodnih deset godina promenio ih je 14. Prošle sezone čak petoricu, što stalnih, što privremenih (caretaker), pa se letos kad je Ivić došao u Votford, Gari Lineker našalio na Tviteru:

Već sat vremena je u klubu, a još uvek ima posao. Impresivno“, bio je komentar legendarnog fudbalera.

Pored Ivića u ligi je još jedan srpski trener. Veljko Paunović je sa Redingom takođe u borbi za sam vrh.

Za zemlju kao što je Srbija važno da ima dva trenera u ligi kao što je Čempionšip. Veljko je sjajan trener što i sada ovde pokazuje“,  hvali zemljaka menadžer Votforda.

Vlada Ivić uvek deluje preozbiljno pored aut linije, pa engleske kolege konstatuju da Srbin izgleda kao momak kome ne biste želeli da se zamerite. Ali on otkriva da je percepcija javnosti o njemu pogrešna.

Moja porodica, supruga, dve ćerke i prijatelji me nasmeju. Privatno volim da se nasmejem, a voleo bih i na poslu. Ali, više volim da sačekam kraj sezone kada ćemo, nadam se, imati razloga da se smejemo.

Vladimir Ivić ima 43 godine i do sada je kao trener radio u PAOK-u i Makabiju iz Tel Aviva. U Grčkoj je osvojio nacionalni kup, u Izraelu dve šampionske titule i Toto kup. Na redu je Engleska…

Richard Heathcote, Getty Images

 

 

Komentari

Vaš komentar