Jirgen je u pravu, Junajted dobija više penala

Premier League 5. jan. 202111:56 > 16:2049 komentara
Podeli:
Ole Gunar Solšer, Jirgen Klop
REUTERS/Phil Noble

Posle poraza od Sautemptona u kom je po mišljenju Jirgena Klopa njegov Liverpul oštećen bar za jedan penal, nemački stručnjak je ispalio strelice u smeru Mančester Junajteda jednom svojom izjavom. Rekao je kako Junajted sigurno dobija više penala od Redsa.

Čuo sam da sada Junajted ima više penala za dve godine nego što sam ja imao za pet i po godina. Nemam pojma da li je to moja krivica ili kako to može da se desi uopšte„, rekao je Jirgen Klop posle poraza od Sautemptona.

Dan kasnije precizni ostrvski mediji su rešili da prebroje penale koje su veliki rivali Liverpul i Mančester Junajted imali u poslednjim godinama.

Od kada je Ole Gunar Solšer preuzeo Junajted u decembru 2018. godine taj tim je dobio 42 penala na 117 utakmica.

Sa druge strane, Jirgen Klop je menadžer od oktobra 2015, a od tada su Redsi izveli 46 penala na 291 utakmici.

Razlika je dakle samo u četiri penala ali je razlika u broju odigranih utakmica ogromna.

Ako se gledaju utakmice u Premijer ligi onda je proporcija slična. Junajtedu je na poslednjih 75 utakmica u eliti svirano 27 penala, a Liverpulu samo 16 u 76 utakmica. U tom periodu je Liverpul dao 174 gola u Premijer ligi, a Mančester Junajted 124.

Inače Junajted baš i ne zarađuje mnogo bodova iz penala koji su mu dosuđeni. Zbog tih 27 najstrožih kazni u Premijerl ligi „crveni đavoli“ su zaradili svega 19 bodova, a „redsi“ 15.

Komentari

Vaš komentar