Još ulaganja u odbranu: Pep hoće novog štopera

Premier League 18. maj. 202220:086 komentara
Podeli:
Marco Luzzani, Getty Images

Poznat je Mančester Siti, a posebno u eri menadžerisanja Pepa Gvardiole po velikim ulaganjima u igrače odbrane. Ali Katalonac nije zadovoljan ovim što ima, pa traži pojačanje na poziciji štopera. Izbor je pao na centralnog defanzivca Intera Alesandra Bastonija.

S obzirom da je od prvog dana na Etihadu na igrače odbrane potrošio 442 miliona evra, od čega na štopere 236 miliona evra, pomislilo bi se da Gvardiola nema potrebe više za velikim ulaganjima u zadnjoj liniji. Ali to nije slučaj. Katalonski trener smatra da mu je za novi napad na Ligu šampiona potreban – štoper.

Iako već ima Rubena Dijasa, Emerika Laporta, Džona Stonsa i Nejtana Akea, Gvardiola želi centralnog defanzivca Intera Alesandra Bastonija. Navodno je Siti neroazurima već dostavio ponudu od 60 miliona evra, koja je odbijena. Ali to nije kraj i treba očekivati presing Građana.

Doduše, ove sezone je Siti imao problema sa povredama štopera, a često su na centralnim pozicijama u poslednjoj liniji igrali i alternativni igrači poput Fernandinja koji je po vokaciji zadnji vezni.

Komentari

Vaš komentar