Kako će Lukaku uticati na Haverca, Vernera i Pulišića?

Premier League 16. avg 202115:53
Podeli:
Tomas Tuhel
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel nada se da bi Romelu Lukaku mogao da zaigra već u drugom kolu Premijer lige, u meču s Arsenalom.

„Očekujemo da Romelu završi s obaveznim karantinom i da nam se u utorak pridruži na treningu, pošto nam je ponedeljak slobodan dan. Pokušaćemo da ga spremimo za meč s Arsenalom, nadamo se da će biti na terenu“, rekao je nemački stručnjak.

Premijer liga:

Takođe, Tuhel je govorio i o tome kako će se, u svetlu dolaska Lukakua, potencijalno promeniti uloge Kaija Haverca, Kristijana Pulišića i Tima Vernera.

„Svaki igrač želi da ima jednu uobičajenu poziciju za koju se bori, znam to vrlo dobro. Istovremeno, može da bude i ogromna prednost ukoliko je igrač sposoban da pokrije više pozicija, jer to često znači i više minuta. Postoji i dobra i loša strana toga“, kaže Tuhel i dodaje:

„Veoma sam zadovoljan Timom, Kristijanom i Kaijem, mnogo se trude i donose potreban intenzitet ekipi. Doveli smo Romelua, on je napadač broj jedan i želimo ga na terenu, to je jasno. Posle takvog transfera (115 miliona evra), apsolutno smo sigurni da ga želimo na terenu, a mislim i da će Lukaku skinuti pritisak sa ramena mlađih momaka, sa Kaija, Tima i Kristijana, jer Romelu je tip ličnosti koja voli odgovornost. Sa Romeluom imamo i opciju da igramo s dvojicom napadača, kao što je on igrao u Interu, ili da nastavimo sa trojicom. Videćemo kako sve funkcioniše i naći ćemo rešenje za igrače oko njega“.

Čelsi je u prvom kolu Premijer lige pobedio Kristal Palas sa 3:0, a u drugom se sastaje s Arsenalom u gostima, u nedelju od 17.30.

Komentari

Vaš komentar