Kako je Tuhel došao u Čelsi: „Želite da otpustite Frenka?“

Premier League 22. avg. 202113:45 > 13:50
Podeli:
REUTERS/Andy Rain

Nemački stručanjak Tomas Tuhel otkrio je da je pitao čelne ljude Čelsija da li su sigurni da žele da raskinu saradnju sa Frenkom Lampardom, kada su njemu ponudili mesto menadžera.

Lampard, koji je kao igrač osvojio 11 velikih trofeja sa londonskim klubom, dobio je otkaz posle godinu i po dana vođenja tima. Na Stamford Bridžu ga je zamenio Tomas Tuhel, koji je pre toga napustio Pari Sen Žermen.

„Pitao sam ljude iz uprave da li su sigurni da žele da urade to. Sugerisao sam da Frenk možda zaslužuje više vremena“, otkrio je nemački stručnjak.

povezane vesti

„Kada pričamo o Čelsiju, na pamet mi padaju Lampard, Teri, Čeh, Drogba… Frenk predstavlja sve što ovaj klub jeste, istinska je legenda. Ali bilo mi je jasno da je odluka o njegovom otkazu već doneta i da na meni bilo samo da prihvatim ili odbijem. Posle toga sam se nadao da će mi igrači pružiti šansu, jer je nemoguće da svi budu zadovoljni odlukom. Zbog toga sam im odmah na početku rekao da Frenk nije otišao zbog mene“.

Tuhel je prošle sezone sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona.

„Podigli smo lestvicu, što znači da su očekivanja i zahtevi sada veći. Znam šta zahtevam od sebe – to je da budemo uvek na najvišem nivou. Znam i za šta je ovaj tim sposoban, momci su ambiciozni. Ali posle velikog uspeha se kreće od nule. To je i suština sporta i zbog toga ga volimo“.

Čelsi takmičenje u Premijer ligi ove sezone nastavlju u nedelju od 17.30, kada će igrati protiv Arsenala.

Komentari

Vaš komentar