„Kalvert-Luin je poseban kao Kristijano Ronaldo“

Premier League 25. dec 202020:30 > 20:312 komentara
Podeli:
Christopher Lee/Getty Images

Asistent menadžera Evertona i sin Karla Anćelotija, Davide, smatra da golgeter Evertona Dominik Kalvert-Luin izrasta u jednog od najbojih napadača današnjice.

Davide Anćeloti je najmlađi asistent u Premijer ligi, ali ima zavidno iskustvo. Kao desna ruka oca Don Karla bio je na istoj funkciji u Napoliju.

U Evertonu je već godinu dana i ima svog favorita – Dominika Kalverta-Luina. Anćeloti junior smatra da 23-godišnji napadač poseduje posebne kvalitete slične Kristijanu Ronaldu.

Dominik ima to nešto ‘posebno’. Bukvalno iz utakmice u utakmicu možete da vidite kako napreduje i pravi razliku na terenu. A u Premijer ligi praviti razliku nije nimalo lako. Pogotovo sa fizičke tačke gledišta, teško je videti igrača u ovoj ligi koji je bolji od ostalih, jer je nivo zaista visok„, kaže Davide Anćeloti.

Karlo Anćeloti Davide Anćeloti Ančeloti
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Kalvert-Luin je „eksplodirao“ ove sezone. Na 16 utakmica postigao je 14 golova, od toga u Premijer ligi 11 (na 14 mečeva).

“Naravno, on je još uvek mlad, na početku. Ali ponavljam, napreduje iz meča u meč. To je toliko vidljivo. Ono što je posebno i što ga izdvaja od drugih je sposobnost da poznaje svoje telo, svoje mogućnosti, to nije tako često. Zato i pominjem Kristijana Ronalda. On je bio takav igrač, koji razume svoje telo“, smatra Davide Anćeloti.

Kristijano Ronaldo je ove sezone na 14 utakmica postigao 16 golova.

 

Komentari

Vaš komentar