Kerik: Odlazim iz Junajteda, želim Ralfu i timu sve najbolje

Podeli:
Majkl Kerik Manchester United interim manager Michael Carrick applauds fans after the match
REUTERS/Phil Noble

Majkl Kerik je po završetku meča sa Arsenalom (3:2) podneo ostavku na mesto trenera prvog tima Mančester Junajteda nakon što je prestao da obavlja funkciju privremenog menadžera.

Kerik je dolaskom Ralfa Rangnika za menadžera trebalo da se vrati na mesto prvog trenera, ali je odlučio da se povuče.

Moje vreme u ovom velikom klubu uvek ću smatrati najboljim godinama u mojoj karijeri. Kada sam prvi put potpisao ugovor pre više od 15 godina, nisam ni u najluđim snovima mogao da zamislim da ću osvojiti toliko trofeja i sigurno nikada neću zaboraviti fantastične uspomene i kao igrač i kao član trenerskog tima. Međutim, posle mnogo razmišljanja i razmišljanja, odlučio sam da je sada pravo vreme da napustim klub. Želim da istaknem zahvalnost svim igračima, a posebno treba da se spomenem osoblje u pozadini, rad dugih sati sa tako sjajnom grupom ljudi je bilo pravo zadovoljstvo, stekao sam neka dugotrajna prijateljstva„, rekao je Majkl Kerik i dodao:

Ja sam i uvek ću biti navijač Mančester Junajteda i dolaziću na što više utakmica. Želeo bih Ralfu, osoblju, igračima i navijačima sve najbolje u budućnosti i radujem se što ću biti na tribinama i podržavati ove momke kao navijač.“

Majkl Kerik je za Mančester Junajted odigrao 464 utakmice između 2006. i 2018. godine. Osvojio je pet titula Premijer lige, FA kup, dva Liga kupa, Ligu šampiona, Ligu Evrope i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Po završetku igračke karijere 2018. pridružio se stručnom štabu Mančester Junajteda gde je prvo radio sa Žozeom Murinja, zatim i Oleom Gunarom Solšerom.

Komentari

Vaš komentar