Kina razljutila Kerikova izjava: Hoćeš lojalnost, kupi psa

Premier League 28. nov. 202121:371 komentar
Podeli:
Getty Images/Ross Kinnaird

Majkl Kerik hvalio je igru Mančester junajteda posle remija na gostovanju Čelsiju. Roj Kin ostao je u čudu zbog komentara vršioca dužnosti menadžera Junajteda.

Roj Kin ne slaže se sa komentarima i ocenom i izjavama Kerika posle utakice.

„Kada u ovakvoj utakmici dođeš do vođstva i na kraju izvučeš samo bod, to je razočaravajuće. Ponosan sam na igrače cele ove nedelje. Pokušali smo da izvučemo najbolje iz teške situacije u kojoj smo se našli. Došli smo da pobedimo tako da smo malo i razočarani ne mogu da lažem“, rekao je Kerik posle meča, uz komentar da Čelsi nije trebalo da dobije penal iz koga je došao do boda.

„Sve što je Kerik rekao – ne slažem se. Penal je bio čist“, prvo je rekao Kin.

„Priča o naporima koje ulažu igrači i o tome kako je ponosan na njih. Pa radi sa tim igračima već mesecima. Bio je u istom čamcu sa Oleom, a sada je odjednom ponosan na tim i ima plan? Pa šta je onda sa drugim utakmicama? Pa videli smo statistiku, imaju najgore brojeve od svih u ligi kada je u pitanju zatvaranje igrača. Hvali igrače zato što samo rade svoj posao. Pomenuo je trojicu veznih igrača – Mektominija, Matića i Freda“, nabrajao je Kin i ocenio Kerikove komentare kao smešne.

„Bio je tu i sa Oleom i sa Murinjom i sada je ponosan na igrače tokom jedne nedelje. Jasno je da se igra promenila, u bilo kojoj drugoj situaciji prvi nisam za to da ceo stručni štab dobije otkaz, ali zaista svi moraju da preuzmu odgovornost. Bili su tu i kada je Murinjo vodio tim“, dodao je Kin.

Kin je takođe rakao da mu se čini da je preporuka za mesto menadžera u Junajtedu to da je neko nekada bio igrač na Old Trafordu.

„Stičem utisak da je igranje za Junajted preporuka za posao u klubu. Malo se namigne, paze jedni na druge, osmehnu se pravim ljudima… I zato su osmi ili deveti na tebeli. Nadam se da će onaj ko sledeći dođe biti pravi čovek za taj posao a ne da će biti izabran zato što zna nekog ko zna nekog ko kaže da je on dobar momak. Lojalnost je nebitna. Ako hoćete lojalnost kupite psa. Nisam siguran da su ortaci i oni koji se ponašaju tako pravi ljudi za ovaj posao“, zaključio je Kin.

Komentari

Vaš komentar