Klop kritikuje preuranjene kritičare Darvina i Holanda

Podeli:
Salvio Calabrese via Guliver image

Jirgen Klop je stao u zaštitu svog napadača Darvina Nunjesa koji je u početku dobijao prilične kritike zbog manjka golova u pripremnom periodu. Sada međutim svi veruju mnogo više Urugvajcu koji je dao gol Fulamu i namestio još jedan.

Mladi Urugvajac je međutim pre toga bio na udaru kritika zato što je propustio jednu veoma izgledu šansu u meču protiv Mančester Junajteda na pripemama u Aziji. Ipak dao je gol u Komjuniti šildu, a zatim i protiv Fulama u prvom kolu Premijer lige.

U ponedeljak on će imati novu šansu i to na „Enfildu“ protiv Kristal Palasa.

„Pre pet nedelja je imao prvu utakmicu i nije to spoljni svet nije lepo prihvatio. Ne zbog nas već zbog toga kako brzo sudimo o ljudima. Zamislite da vam neko kaže kako prvi dan na poslu nije bio dobar i pošalje vas kući i kaže ne želimo da te vidimo ikad više. Ne dobijaš drugu šansu! Svi bismo nadrljali“, kaže Jirgen Klop.

On međutim sada vidi promenu u stavu prema Nunjesu.

„Svi sada vide da je on ‘pravi napadač’. Dobar za nas, dobro je sve i za njega. On je živahan, energičan. Fizički je jak i tehnički je veoma dobar, a to ide sa time da se osećaš dobro u ekipi i da imaš samopouzdanja i da si sigurniji u sebe i u novo okruženje“, dodao je Klop koji kaže da nije mogao da mu traži 100 odsto odmah prvog dana.

Klop povlači i paralaelu sa Erlingom Holandom koji je bio na udaru kritika posle poraza Sitija u Komjuniti šildu.

„Smešno je kada smo dobili Siti nedelju pred početak sezone i svi su pitali da li će Holand davati golove? Nedelju dana je u fudbalu kao deset godina“.

Komentari

Vaš komentar