Klop: Njukasl je Superliga u malom

Premier League 15. okt. 202112:57 > 14:2322 komentara
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Menadžer Liverpula Jirgen Klop u razgovoru za nemački Skaj Sport govorio je o novom projektu koji se sprema u Njukaslu, kao i o tome kako će se to odraziti na fudbal uopšte.

„Kada je trebalo da se formira Superliga Evrope, čitav svet je bio potpuno opravdano uznemiren. Sada imamo istu situaciju, Njukasl je praktično Superliga u jednom klubu. Sa tolikim ulaganjima biće dominantan u evropskom fudbalu u narednih 20-30 godina. Postoji verovatnoća da upropastite stvar tolikim novcem, ali na duže staze. Mnogo je kvalitetnih ljudi u svetu fudbalu, i Njukasl će ih pre ili kasnije pronaći i angažovati. Danas tako stoje stvari, jednostavno živimo sa tim činjenicama“, rekao je Klop, pa nastavio:

„Njukasl će biti supersila. Ovo je treći klub u svetskom fudbalu za koji znam da pripada jednoj državi i očigledno je u vlasništvu najbogatije porodice na svetu“.

Nemački stručnjak se dotakao teme i o kršenju ljudskih prava koja se pripisuje Saudijskoj Arabiji. Njukasl je nedavno postao vlasništvo tamošnjeg princa, čije se bogatstvo procenjuje na 320.000.000.000 evra.

„Ne želim da se previšem bavim nečim što me se ne tiče, jer to nije moj posao, ali ne postoje dve strane mišljenja o očiglednim problemima koji se tiču poštovanja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. Tu ne postoji znak pitanja, ali mi nije jasno kako je ipak došlo do toga uprkos sveopštoj zabrinutosti“.

 

Komentari

Vaš komentar