Klop: Postao sam bolji trener zbog svih problema ove sezone

Premier League 4. mar. 202113:104 komentara
Podeli:
JIrgen Klop
REUTERS/ Bernadett Szabo

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da je ove sezone postao bolji trener, zbog svih problema sa kojima se suočavao klub sa Enfilda.

Redsi su trenutno šesti na tabeli Premijer lige, sa 22 boda manje od vodećeg Mančester Sitija.

„I dalje smo dobar tim, ali mnogo toga se dogodilo. Ako želite da osvojite Premijer ligu, morate da imate savršenu sezonu. To se vidi na primeru Sitija. Oni možda nisu počeli takmičenje na najbolji način, ali sada su blizu savršenstva. Rezultatski, to je to. Kada je o igri reč, nisu daleko. I to tako mora da izgleda da biste postali šampioni“, rekao je Klop.

Povezane vesti

„Mi smo dobro počeli. Dugo vremena smo bili na vrhu ili blizu vrha, postizali smo golove. Ali bilo je jasno da će problemi koje smo imali ostaviti traga“.

Nemac je na duži vremenski period izgubio Virdžila Van Dajka i Džoa Gomeza, a ostali odbrambeni igrači su se redovno pobeđivali.

„Većina naših problema je rezultat tih povreda. Nikada u životu, a radim ovaj posao 20 godina, nisam morao da menjam zadnju liniju svake sedmice. Zbog toga sam postao mnogo bolji menadžer. Inače ne morate da razmišljate o tim stvarima, a ja mislim svake nedelje. Ljudi mogu da kažu da su to sve izgovori. Da budem iskren, nije me briga. Ne koristim to kao izgovor, ali ako me pitate, to je objašnjenje“, istakao je Klop.

„Ove sezone suočili smo se sa svim problemima koje u fudbalu možete da imate. Nisam ljut zbog toga. U životu sam proživeo i lepe i ružne trenutke. To je samo fudbal. U ovim momentima možemo mnogo da naučimo. To će nam pomoći i u životu“.

Na Enfild u četvrtak stiže Čelsi. Meč od 21 čas možete da pratite na SK1.

Komentari

Vaš komentar