Klop protiv Superlige: Mene i igrače niko ništa nije pitao

Premier League 19. apr. 202120:47 > 20. apr. 2021 10:577 komentara
Podeli:
Jirgen Klop
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Menadžer Liverpula Jirgen Klop kaže da njega i igrače niko ništa nije pitao i da je o svemu (Superligi) čuo nešto malo tek u nedelju uveče dok se pripremao za težak meč sa Lidsom.

Superliga Evrope

Liverpul bi upravo trebalo da počne meč  32. kola Premijer lige protiv Lidsa na Eland Roudu (direktan prenos na SK1), a neposredno pre utakmice engleski mediji upitali su Jirgena Klopa za komentar o Superligi Evrope.

Nemački trener je još 2019. rekao da mu se ne sviđa ideja o osnivanju Superlige.

Moja osećanja se nisu promenila. Moje mišljenje se nije promenilo (otkako je u prošlosti kritikovao sugestije o mogućem osnivanju Superlige). Prvi put sam za to čuo juče. Dok sam pokušavao da se pripremim za tešku utakmicu (protiv Lidsa)“, rekao je Jirgen Klop za BBC.

Nemački trener kaže da on i igrači nisu ništa znali…

Dobili smo neke informacije, ne puno. Većinu stvari iz medija. Teško je. Ljudi nisu srećni zbog toga, mogu da ih razumem. Ne mogu da kažem puno više jer nismo bili uključeni u proces – ni igrači, ni ja – nismo znali za sve ovo. Moraćemo da sačekamo da vidimo kako će se sve razvijati„.

Odgovor se dalje pretvorio u svojevrsni monolog…

Imam 53 godine. Otkako se profesionalno bavim fudbalom, tu je uvek bila i Liga šampiona. Moj cilj je uvek bio da budem deo toga. Nemam problema sa Ligom šampiona. Sviđa mi se takmičarski aspekt fudbala. Sviđa mi se što bi Vest Hem mogao da igra u Ligi šampiona. Naravno, ne bih voleo da oni budu tamo sledeće sezone, jer mi pokušavamo da ih preteknemo, ali lepo je što imaju priliku da se bore. Ne znam šta još da kažem? Nije lako“, dodaje Jirgen Klop.

Ima još…

James Milner, Jurgen Klopp
John Walton – Pool//Getty Images

Najvažniji deo fudbala su navijači i tim

I ono što želim da kažem, čuo sam nekoliko stvari, ali ono što mi se zaista ne sviđa, fudbalski klub Liverpul je mnogo više od nekih odluka. Najvažniji deo fudbala su navijači i tim. Ništa ne bi smelo da bude između njih. Čuo sam da su se pojavili transparenti, ali igrači nisu učinili ništa loše. Moramo svi da se držimo zajedno. Možemo da pokažemo da u ovim trenucima niko ne mora „hodati sam“ (himna Liverpula). U teškim vremenima morate da pokažete da se držite zajedno. To ne znači da se morate slagati sa svime, ali opet momci nisu učinili ništa loše. Želim da budem siguran da svi to znaju„.

Fudbal će se promeniti…

Nema sumnje da će se o ovoj temi tek pričati i pričati…

Razumem sve. Ali u drugačijoj sam poziciji. Nemam sve informacije. Ne znam tačno zašto je 12 velikih klubova to učinilo. Znam da će se neke stvari promeniti sa fudbalom u budućnosti. Neke stvari moraju da se promene u fudbalu to je sigurno. Obično morate pripremiti takve stvari, potrebno je vreme„, zaključio je Jirgen Klop.

 

 

Komentari

Vaš komentar