Klop: Vakcinacija je stvar solidarnosti

Premier League 15. dec 202114:25 > 14:35
Jirgen Klop
REUTERS/Phil Noble

Menadžer Liverpula Jirgen Klop saopštio je da u ovom trenutku njegov tim nema problema sa korona virusom, a dodao je da se nada da će uskoro svi u klubu biti vakcinisani.

Klubovi Premijer lige suočavaju se sa problemima zbog širenja virusa korona, zbog čega je nekoliko utakmica već i odloženo.

„Ranije dolazim u odnosu na igrače i testiram se pre nego što oni stignu. Kada dobijemo negativan test, dozvoljeno nam je da uđemo. Juče smo svi bili negativni, nadam se da će tako ostati“, rekao je Klop.

Povezane vesti

„Veliki broj članova kluba je vakcinisan. Nadamo se da ćemo uskoro biti svi. Cela stvar sa vakcinacijom je zapravo pitanje solidarnosti. Imamo šansu da pomognemo sebi, ali i drugima“.

Liverpul naredni meč igra protiv Njukasla.

„To je dobar tim, sa dobrim igračima na svim pozicijama. Očekujemo veliku borbu, pogotovo kada znamo da ih očekuje niz ne baš lakih utakmica. Edi Hau je uticao na njihovi igru, imaju više poseda, više udaraca ka golu rivala. Vidi se njegov stil“.

Zanimalo je novinare postoji li plan da Džo Gomez ode na pozajmicu kako bi se vratio u formu.

„Džo nema najbolju godinu. Ali nismo žurili sa njegovim oporavkom ili rehabilitacijom. Moramo da budemo strpljivi, i mi i on. Nemam planove da ikoga šaljem na pozajmicu na zimu“.

U sredu je Serhio Aguero saopštio da prekida kraijeru zbog zdravstvenih problema.

„Žao mi je momka. Otišao je u Barselonu, sigurno je verovao da ga čeka još jedno uzbudljivo poglavlje u karijeri. Verujem da je sada u šoku… Uticaj koji je imao na Premijer ligu i fudbal je bio neverovatan. Bio je neverovatan igrač. Jedan od najboljih protiv kojih sam vodio tim“.