Ko je igrač meseca u Čempionšipu? Mitrović, naravno

Premier League 1. nov 202118:42 > 18:502 komentara
Fulham's Aleksandar Mitrovic Fulam
Action Images/Paul Childs

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović potpuno očekivano i zasluženo našao se u timu meseca Čempionšipa, a imao je i ubedljivo najviše osvojenih poena.

U drugom rangu engleskog fudbala tokom oktobra dominirao je tim Bornmuta, jedino je ostvario maksimalan učinak od svih pet pobeda, pa je i logično da je u Timu meseca najviše igača iz ovog kluba – trojica.

Midlsbro ima dvojicu fudbalera, a preostalih šest klubova po jednog. Među njima je i Fulam, a to mesto rezervisano je za Aleksandra Mitrovića.

Srpski golgeter je proteklog vikenda postigao het-trik u derbiju kola sa Vest Bromom, a ukupno osam golova u oktobru (WBA 3, Notingem Forest 2, QPR 2, Kardif 1). Sa ocenom 8.18 ubedljivo je najbolji igrač meseca. Uostalom, sa osam postignutih golova bio je efikasniji od čak 18 timova u Čempionšipu!

Tim meseca Čempionšipa izgleda ovako: Luk Sautvud (Reding – ocena 7.20) – Albert Adomah (QPR – 7.86), Sol Bamba (Midlsbro – 7.41), Darag Lenihan (Blekburn – 7.41), Lojd Keli (Bornmut – 7.32) – Džejmi Paterson (Svonsi – 7.53), Pil Biling (Bornmut – 7.66), Met Cruks (Midlsbro – 7.36) – Aleksandar Mitrović (Fulam – 8.18), Dominik Solanke (Bornmot – 7.74), Met Goden (Koventri – 7.80).

Aleksandar Mitrović je od početka sezone postigao 18 golova i ubedljivo je prvi strelac lige. U proseku 1.2 gola po meču! 

 

Komentari

Vaš komentar