Konte i Pep o Bijelsi: Tužno, otišao je veliki učitelj

Podeli:
REUTERS/Albert Gea

Vest koja se očekivala, ali opet je zadesila sve kao grom iz vedra neba. Marselo Bijelsa napustio je Lids, a imali su šta da kažu tim povodom treneri Mančester Sitija i Totenhema Pep Gvardiola i Antonio Konte.

– Iskreno, veoma sam razočaran jer govorimo o veoma važnom treneru, koji je bio učitelj mnogim trenerima. I u prošlosti i u sadašnjosti. Kada sam juče čitao vesti, ova me je povredila. Govorimo o treneru sa velikom idejom i vizijom fudbala koji je uticao na mnoge ljude. Imam veliko poštovanje za njega. U svakoj situaciji pokazivao je veliki integritet i iskrenost u fudbalu, a to ne možete uvek da nađete – rekao je Antonio Konte.

povezano

Pep Gvardiola je apostrofirao Bijelsin značaj za Lids.

– Njegovo nasleđe je vidljivo ovde u Lidsu. Prilično sam siguran da će se sa tim složiti svi u klubu i igrači. Nažalost, o nama trenerima se daju ocene prevashodno na osnovu rezultata i oni u poslednje vreme nisu bili dobri. Ali u ove četiri sezone, bio je spektakularan.

Kada se govori o Bijelsinom mandatu u Lidsu, treba istaći da je uveo klub u Premijer ligu posle 17 godina. A takođe treba reći da mu je ovo bio najduži klupski angažman u karijeri, pošto je u Lidsu od leta 2018. Samo je kao selekro Argentine i Čilea duže radio. Pored Lidsa kao glavni trener vodio je Njuels Old Bojse, Atlas, Ameriku, Veles, Espanjol, Atletik Bilbao, Olimpik Marsej, Lacio i Lil.

Komentari

Vaš komentar