Kovačić za SK: Uskočiti u Modrićeve kopačke nije lako

Premier League 27. sep. 202110:00 > 10:251 komentar
Podeli:
Mateo Kovačić
Printscreen

Mateo Kovačić ove sezone igra možda i najbolji fudbal u karijeri. U intervjuu za Sport Klub govorio je o ambicijama Čelsija, njegovom učinku na terenu, ali i o reprezentaciji Hrvatske gde je takođe jedan od najvažnijih igrača.

Kovačić je na prethodnim mečevima nacionalnog tima pokazao da je spreman da preuzme ulogu Luke Modrića, dugogodišnjeg lidera Hrvatske.

O tome da li za njega to predstavlja pritisak ili motivaciju, Kovačić kaže:

POVEZANO

Svakako motivaciju. Osećam da mi se veruje, i u reprezentaciji i u klubu, naravno da imam više samopouzdanja i bolje se osećam.

Uskočiti u Lukine kopačke nije lako. Mislim da to jedan igrač ne može da nadoknadi. To što je Luka uradio u fudbalu poslednjih 15 godina je neverovatno. Mislim da su se svi igrači u reprezentaciji podigli bar 20% kako bi nadomestili njegov izostanak.

Hvala bogu što nam se Luka vraća, bićemo puno moćniji, imaćemo više snage u borbi za prvo mesto u grupi. Teško je, igra se na svaka tri dana, najbitnije je odmoriti se, biti spreman i uraditi sve da ostanemo u formi.“

Čelsi je jedan od favorita za osvajanje titule u Premijer Ligi ove sezone. Kako se igrači nose sa tim pritiskom?

Ne volim da govorim da smo favoriti, ali smo jedna jako dobra ekipa. Dobro smo startovali u prvenstvu.

Pokazali smo prošle godine da imamo želju za osvajanje trofeja i da smo sposobni da to uradimo. Taj osećaj podizanja trofeja koji smo imali prošle godine sada želimo da ponovimo.

Videli smo da možemo. Imamo iskusne igrače, fenomenalne mlade fudbalere, jako dobar spoj, ekipa se oseća moćno, ali najbitnije je ovako nastaviti.

Premijer Liga se osvaja na konstantnost. Moramo to uraditi, baš kao što su to Liverpul i Mančester Siti pre nas.

AP Photo/Petr David Josek

Tuhelova filozofija je da ekipa uvek bude orijentisana na napad. Traži se svaka prilika za gol, ali sa druge strane i odbrana dobro funkcioniše.

Sve jako dobro funkcioniše. Imamo jako dobre igrače koji štite nas u veznom redu, malo prilika dopuštamo protivnicima, golmani su fenomenalni. Ko god da dobije priliku, na vrhunskom je nivou. To je snaga velike ekipe – kada jedan igrač nije u formi, da uskoči neko drugi.

Kovačić bi ove sezone mogao da bude jedan od najboljih igrača, ne samo Čelsija, već i u celoj ligi. Tuhel mu je očigledno pronašao pravu poziciju.

Osećam se dobro, već sam u godinama u kojima sam prošao dosta toga. Puno sam iskusniji. Dobio sam i prinovu u porodici, tako da je sve došlo na svoje. Od Tuhelovog dolaska sam bio u dobroj formi, mučio sam se pred kraj sezone zbog povrede, ali vratio sam se nakon Evropskog prvenstva, pun motiva i želje da dokažem da sam igrač za Čelsi. Imam sjajne igrače oko sebe, želim dati sve od sebe na svakoj utakmici.“

Komentari

Vaš komentar