„Kriv sam“: Zuma na suđenju priznao da je šutnuo svoju mačku

Premier League 24. maj. 202218:27 > 18:37
Podeli:
Kurt Zuma
REUTERS/Tony Obrien

Fudbaler Vest Hema Kurt Zuma izjasnio se krivim da je šutnuo i udario svog kućnog ljubimca - mačku, nakon što se početkom februara pojavio video snimak na kojem se takođe čuje kako kaže "Kunem se da ću je ubiti".

Povezane vesti

Ovaj 27-godišnji francuski fudbaler je na saslušanju priznao krivicu po dve tačke prekršaja Zakona o zaštiti životinja, dok je njegov tri godine mlađi brat Žoan priznao jedan prekršaj.

Izricanje presude je odloženo za 1. jun.

Žoan je 6. februara u kući Kurta Zume snimio sporni incident, koji je postavio na društvenim mrežama uz emotikone koji se smeju. Na to je prvo reagovala jedna žena, poslala je poruke Žoanu i izazvala zabrinutost.

Na snimku se moglo videti kako Zuma baca svoju bengalsku mačku preko kuhinje, pre nego što je bacio par cipela na nju i udario je po glavi. Sve to uz povike: „Kunem se da ću ga ubiti, kunem se da ću ga ubiti!“

Fudbaler je na saslušanju priznao da je svom kućnom ljubimcu naneo „nepotrebnu patnju“. Njegov mlađi brat je priznao krivicu zbog podržavanja ili navođenja Zume da počini krivično delo.

Incidentu je prethodila situacija u kojoj je mačka oštetila stolicu u Zumunoj kući.

Sud je na kraju morao da reaguje jer, kako je istakla tužiteljka Hejzel Stivens, fudbaler je postao loš primer:

„Otkako se taj snimak pojavio u javnosti, mnogo ljudi je počelo da udara mačke i te snimke postavlja na različite društvene mreže“, rekla je tužiteljka, a preneo BBC.