Lampard ljut: Nemam čarobni štapić, igrači bez samopouzdanja

Premier League 20. mar. 202219:55 > 20:10
Podeli:
Dan Istitene, Getty Images

Menadžer Evertona Frenk Lampard se zapitao da li njegovi igrači imaju pravi mentalitet da se takmiče na najvišem nivou, posle teškog poraza od Kristal Palasa u četvrtfinalu FA kupa.

Everton je samo jednu poziciju iznad zone ispadanja u Premijer ligi, a u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima zabeležio je samo četiri pobede.

U nedelju su popularne ‘karamele’ doživele težak poraz od Kristal Palasa u četvrtfinalu FA kupa (4:0).

Povezane vesti

„Postoji ograničen broj stvari koje možete da uradite kako biste nekome ulili samopouzdanje. Nemam magični štapić da uđem u glave igrača i promenim nešto, za to je potrebno vreme“, rekao je Lampard.

„Igrali smo četvrtfinale FA kupa, imali smo šansu da dođemo do Vemblija. Ako nemate samopouzdanja da igrate, onda se okrenite… Izvinite, žao mi je, ali to je fudbalska realnost. Nismo igrali tako loše i Palas nije igrao tako dobro, ali izgubili smo 4:0 jer nemamo samopouzdanja. Nije reč o taktici. Pokazali smo da smo taktički spremni u prvih 20 minuta, kada Palas nije mogao da pređe polovinu.

Everton je poslednji put stigao do polufinala FA kupa 2016. godine i nije osvojio veliki trofej od pobede u finalu 1995.

„Možda ovo nije vreme Evertona. Vreme je Palasa. Pružili smo svojih 70 odsto i to nije dovoljno dobro“, zaključio je Lampard.

Komentari

Vaš komentar