Liverpul dobio dozvolu, Enfild dobija 7.000 novih mesta

Premier League 15. jun. 202118:38 > 18:47
Podeli:
Julian Finney, Getty Images Sport

Liverpul je dobio dozvolu za novo proširenje stadiona nakon koga bi kapacitet Enfilda trebalo da bude 61.000 mesta. Biće dodato novih 7.000 mesta za sedenje.

Gradsko veće izglasalo je odluku o renoviranju i proširenju Anfild roud stend tribine u utorak uprkos nekim prigovorima lokalnog stanovništva koje je izrazilo zabrinutost zbog predstojećih radova.

Novi projekat proširenja, kako je najavljeno iz kluba biće završen 2023. godine.

„Ovo je veliki korak napred ka ostvarenju naše želje da na stadion može da dođe više navijača. Prošli smo dva kruga striktnih protokola konsultacija sa lokalnom zajednicom tokom procesa planiranja i voleo bih da se zahvalim svima na doprinosu ovom projektu“, rekao je direktor Liverpula Endi Hjuz.

Uz dozvolu za gradnju, Liverpul je u utorak dobio i dozvolu da u periodu od pet godina održi na stadionu šest koncerata i velikih događaja.

Najavljeno je i da će na dve tribine biti postavljene sigurnosne ograde koje će u probnom periodu biti na tribinama u narednih 12 meseci te da će se delovi Kopa i Enfild roud stend tribina tako biti pretvoreni u zone za stajanje, ali je i naglašeno da to neće biti „apsolutno sigurna mesta“, ali da je to dodatna mera za delove tribina na kojima je predviđeno da navijači mogu da stoje tokom nekih delova meča.

„Enfild ostaje stadion sa svim mestima za sedenje. Ovi posebno obezbeđeni delovi samo će omogućiti navijačima da, tokom probnog perioda, stoje tokom određenih ključnih momenata meča, kao na primer tokom proslave gola, ali će tokom ostatka meča morati da se vrate na sedeća mesta“, poručili su iz kluba.

Komentari

Vaš komentar