„Mane će u Bajernu upropastiti najbolje godine u karijeri“

Bundesliga 23. jun. 202218:239 komentara
Podeli:
Liverpool's Sadio Mane celebrates scoring their third goal with teammates Mohamed Salah and Roberto Firmino
REUTERS/Francois Lenoir

Sadio Mane je posle šest godina provedenih u Liverpulu potpisao za najbolji nemački klub Bajern, gde će imati veću platu, ali i manje prilika da uživa u fudbalu. To smatra Din Sanders, nekadašnji golgeter Redsa.

Sadio Mane

„Ne kažem ništa protiv kluba, Bajern je sjajan klub, ali Bundesliga nije ni blizu izazova za Manea. Davaće golove, svake nedelje će pobeđivati sa 5:0, ali se šampion zna i pre nego što liga počne. To nije izazov. Sešće u svoju fotelju, zapaliće cigaru, igraće za Bajern u trećoj brzini, trčaće dve godine i upropastiće najbolje dve godine svog fudbalskog života“, kazao je Din Sanders.

Nekadašnji reprezentativac Velsa, koji je za Liverpul igrao u sezoni 1991/92, žali što je Sadio Mane odlučio da napusti Enfild u trenutku kad je bio u životnoj formi.

„Ne mogu da verujem da je odlučio da napusti Liverpul, ne znam kako je došlo do ove tačke. Ima 30 godina i mislim da je poslednjih šest meseci igrao svoj najbolji fudbal, u pojedinim trenucima bio je nezaustavljiv. Pogotovo kad je dolaskom Dijaza prešao u sredinu. Počeo je da bude sve bolji u povezivanju igre i pronalaženju rupa u protivničkoj odbrani. Zaista ne mogu da shvatim zašto biste želeli da napustite Liverpul upravo sada, kada igrate najbolji fudbal u svom životu u najboljoj kombinaciji tri napadača i tek tako odete da igrate za Bajern.“

Mane je za šest godina u Liverpulu odigrao 269 utakmica u svim takmičenjima, postigao 120 golova, zabeležio 48 asistencija i osvojio sve moguće trofeje – Ligu šampiona, Premijer ligu, FA kup, Liga kupa, titulu klupskog prvaka sveta…

 

Komentari

Vaš komentar