„Mane više ne iznuđuje penale da Salah ne bi davao golove“

Premier League 5. mar 202113:10 > 13:1211 komentara
Podeli:
Michael Regan, Getty Images Sport

Legendarni fudbaler Liverpula Majkl Oven smatra da između Mohameda Salah i Sadija Manea vlada veliko rivalstvo i da se to vidi u ponašanju na terenu.

Redsi se nalaze u velikoj krizi. Prvi put u istoriji upisali su pet uzastopnih poraza na Enfildu u Premijer ligi, a u dosadašnjih šest mečeva kod kuće postigli su samo jedan gol – iz penala.

Veliku odgovornost za to snose Sadio Mane i Mohamed Salah, najbolji strelci tima proteklih godina. U njihovom odnosu, Oven vidi problem i posebno je uočio jednu situaciju u porazu od Čelsija (0:1).

Povezane vesti

Ne mogu da verujem da Mane nije pao (posle duela sa Andresom Kristensenom u šesnaestercu)… U redu, bio je to dobar prijem i verovatno je pomislio da može da postigne gol. Ali, nešto slično je uradio i nedavno protiv Šefilda. Samo se pitam da li je to zato što je Salah prvi izvođač penala. Možda je Mane pomislio da će Salah dobiti priliku da postigne novi gol ako on padne. Svedoci smo da se njih dvojica jure za status najboljeg strelca već nekoliko sezona„, rekao je nekadašnji napadač Crvenih.

Svestan da je takva teorija u najmanju ruku čudna, ali je Englez je potkrepljuje konkretnim primerima.

Možda je ovo pomalo luda teorija, ali njih dvojica imaju ogroman takmičarski duh… Videli smo već situacije da jedan drugom ne žele da dodaju loptu u šansama. Videli smo sebičnost i pomalo nezadovoljstva u njihovim reakcijama. Tako mi je ova teroija i prošla kroz glavu jer sam već video Manea pre da pada u ovakvim situacijama„, dodao je Oven.

Bio Oven u pravu ili ne, priče na temu „nezdravog“ rivaliteta Manea i Salaha nisu novost. Da li je, zapravo, to glavni problem šampiona Engleske?

Komentari

Vaš komentar