Matija Šarkić pojačao Stouk do kraja sezone

Foto: FSCG

Crnogorski golman Matija Šarkić i službeno je predstavljen kao novi čuvar mreže Stouka, gde će boraviti do kraja sezone kao pozajmljeni igrač Vulverhemptona.

Šarkića (25) čeka novi izazov u Čempionšipu, a težinu izuzetno kvalitetnog takmičenja je osetio prošle sezone kada je branio boje  Birmingema.  Birmingem je Šarkića izabrao za klupskog igrača godine, iako se već u januaru vratio u Vulverhempton nakon povrede ramena.

FSCG

Šarkić je početkom godine branio protiv Liverpula u FA Kupu – 2:2, ali je trener Vulverhemptona, Đulen Lopetegi, doneo odluku da prvi golman bude Portugalac Žoze Sa.

U dogovoru sa čelnicima kluba, u želji da dobije značajnu minutažu kako bi se borio za mesto u reprezentaciji koju tokom godine koja je počela očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Šarkić se preselio u Stouk, gde će biti prvi čuvar mreže.

REUTERS/George Calin

„Matija je još prošle sezone, boraveći na pozajmici u Birmingemu, pokazao da je spreman za sve izazove Čempionšipa. Oduševljeni smo što ga imamo u svojim redovima“, rekao je trener Stouka Aleks Nil.

Podsećanja radi, Crna Gora će u konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom, nastojati da stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji.

Komentari

Vaš komentar