„Moje vreme ovde biće upamćeno po rivalstvu sa Jirgenom“

Podeli:
REUTERS/Martin Rickett

Veliki derbi zakazan je za 17:30 na Etihad stadionu u Mančesteru.

Mančester siti dočekaće Liverpul, a dva tima cele sezone „radila“ su na tome da ovaj meč potencijalno bude dul koji odlučuje titulu.

Dan za derbi

Građani imaju bod više od svog nedeljnog gosta. Oba tima igraju u sjajnoj formi, a uz to i raniji susreti dva velikana govore u prilog tome da ćemo gledati 90 minuta vrhunskog fudbala.

Tradicionalno, iz oba tabora pred međusobne duele stižu pohvale za drugu stranu. Jirgen Klop hvali Pepa Gvardiolu. Pep Gvardiola hvali Jirgena Klopa. Hvale menadžeri igrače drugog tima…

A rivalstvo iz duela u duel postaje sve ozbiljnije.

Na pitanje da li je duel Mančester sitija i Liverpula u ovom momentu najveće rivalstvo engleskog fudbala, iako neki tvrde da nije baš zbog toga da se menadžeri i igrači previše poštuju, Pep Gvardiola imao je zanimljiv odgovor.

Od početka sezone 2018/19. Građane i Redse deli samo jedan osvojen bod u četiri sezone – toliko ih deli i u ovom momentu. Siti je za taj period osvojio 338 bodova iz 144 meča, Liverpul 337.

„Moje vreme u Mančester sitiju uvek će biti obeleženo kao period rivalstva sa Jirgenom, to je sigurno. Započeli smo neki trend da je za titulu potrebno osvojiti 100 bodova. Pre toga i 80 je moglo da bude dovoljno. Mi smo osvojili titulu sa 100 bodova, Liverpul sa 99, a mi smo imali 98. Jedni druge smo gurali do tog nivoa“, rekao je Gvardiola.

„Ser Aleks i Arsen bili su zajedno toliko dugo, ne znam da li mi imamo toliko vremena, da li ćemo se zadržati tako dugo. Ali, sa moje strane, ne mogu da govorim u Jirgenovo ime, ne volim te glasne debate na TV pred mečeve, uvek sam više za tišinu“, zaključio je menadžer Sitija.

Najzanimljivije detalje pred ovaj meč moći ćete da saznate na Sport Klubu 1 od 17 časova u emisiji „U susret derbiju“. Utakmica, uz prenos na istom kanalu, počinje u 17:30.

Komentari

Vaš komentar