Navijači Junajteda spremili zahteve za Glejzere

Podeli:
Mančester Junajted
REUTERS/Phil Noble

Nakon što su u nedelju provalili na stadion "Old Traford" zbog čega nije odigran derbi sa Liverpulom, navijači Mančester Junajteda su i u ponedeljak nastavili da protestuju. Sada se nalaze oko stadiona, a engleskim medijima su rekli svoje zahteve koje su spremili za vlasnike kluba, porodicu Glejzer.

Oni su spremili pismo američkim vlasnicima u kome su naveli svoje zahteve, koje su podelili u četiri tačke:

1.  Očekujemo da se otvoreno angažujete za reviziju vlasničke strukture fudbala, u kojoj će određen udeo kluba pripasti u korist navijača

2.  Želimo imenovanje nezavisnih direktora, koji će sedeti u upravnom odboru i čija će jedina svrha biti odbrana interesa našeg kluba, a ne njegovih akcionara

3. Neophodno je da postoji saradnja između navijačkih grupa, ali i ostalih pristalica Mančester Junajteda i uprave kluba.

4. Klub mora da se obaveže na konsultacije sa vlasnicima sezonskih karata o svim značajnim promenama u budućnosti, uključujući i one o učešću u nekom novom takmičenju.

Za kraj se navodi da se očekuje da vlasnici i uprava kluba odgovore na ove zahteve do petka.

Britanski mediji navode da čitava situacija uznemirava porodicu Glejzer, ali da ne veruju da će zbog toga menjati svoje odluke i poslovanje kluba.

 

Komentari

Vaš komentar